domingo, 16 de noviembre de 2008

Bitàcola de Mestre Tic

Dimecres 12 de Novembre va venir a la facultat la creadora del bloc: "Bitàcola de Mestre Tic".
Primerament ens va introduir una mica en aquest món de les Web 2.0 i ens va fer prendre consciència de que un mestre ha de saber que internet ens permet accedir a un món audiovisual i multimèdia, un món que ha anat evolucionant cap a la comunicació a través dels sentits.
Més tard, ens va mostrar tots els dubtes els quals té l'escola a l'hora de lluitar contra el llenguatge i la manera de comunicació tecnològica dels alumnes d'avui.
Un bloc per l'alumne li permet: tenir un ordre, tant de feina com temporal; un llenguatge oral a través de videos, audios, etc.; una reflexió; que l'escola surti al món d'avui.
Si voleu accedir al bloc: "Bitàcola de Mestre Tic" clickeu aquí.

Google Reader


Google ens ofereix una altre aplicació: Google Reader.
Aquesta pàgina és molt útil per als blocaires, ja que ens permet mantenir memoritzats aquells blocs que més ens agraden. Aquesta eina és molt útil perquè ens informa de les actualitzacions i ens permet accedir-hi amb facilitat.

Cerca de llibres Google


Una de les moltes aplicacions que té Google és la cerca de llibres.
Amb el teu conte google entres i busques un llibre. A partir d'aquí, els llibres que tu esculls els poden veure altres usuaris i tu a ells. D'aquesta manera, es va creant una xarxa on la gent va aportant nous llibres i anotacions sobre ells.
Com a mestres, podem augmentar la informació que donem als alumnes o buscar llibres de pedagogia, psicologia, etc. a partir d'aquesta aplicació que ens ofereix Google.

YouTube a l'aula

Tot fent el treball, els membres del grup ens hem adonat que si ensenyem dins de l'aula la bona utilització del You Tube pot ser una bona eina de treball. Pot ser utilitzat tant en l'hora de Tutoria com a qualsevol altre assignatura com ara Medi.
Posem per cas que ens trobem en una tutoria de 6è de Primària i hem de parlar als nostres alumnes de las drogues. Pot ser un video trobat al YouTube que faci una bona explicació sobre què són les drogues i quines conseqüències tenen ens anirà d'allò més bé per introduir als nostres alumnes en un debat on ells es vegin totalment lliures per preguntar aquells dubtes que tenen.

Youtube



En la primera part del nostre treball trobem informació sobre què és i quines són les característiques de YouTube. També parlarem de com podem pujar, veure i descarregar els vídeos. Farem constància dels vídeos escolars tot cercant vídeos on es vegin reflectides experiències escolars. Per últim, farem la nostra proposta personal de com podem treure profit dels vídeos.
YouTube és una pàgina web a partir de la qual podem veure vídeos. Va ser creat el febrer de l'any 2005 per tres empleats de PayPal i el 10 d’octubre de 2.006 va ser comprat per Google.

Com a característiques principals podríem dir que You Tube ens permet penjar i veure vídeos de manera fàcil, té una logística que ens permet la trobada fàcil dels vídeos per mitjà dels TAGS.
Un inconvenient de You Tube és la baixa qualitat dels vídeos, ja que aquests poden ocupar fins a un màxim de 1024Mb i no poden durar més de 10 minuts. Tots els vídeo de YouTube es troben en format Flash (.FLV) això permet que cap usuari pugui copiar fàcilment un document tot i que alguns programadors s'han encarregat d'eliminar aquest sistema i han facilitat la descàrrega de vídeos.